torstai 30. lokakuuta 2014

2krs ja kattoristikot




2krs+Portaat+Kattoristikot valmiina 29.10.2014




Ja tässä 2krs valmiina ja kattoristikot päällä. Maatyöt ovat edenneet myös samaan aikaan. Huomaa etupiha on noussut sepelikorkoonsa. Kohta tontin reunat ja takapiha myös tasattuna.

Ruduksen Petoniportaat saapuivat juuri ennen kattoristikoita.
Portaiden takaa puuttuu vielä väliseinä, niinkuin kaikkialta muualtakin.


Nykyhetki

Ehkä tulevaisuudessa tämän näköisenä



Tässä kuvia toisen kerroksen valmistumisesta nyt jo syksyn väriloiston kadotessa
11.10.2014







Yllä olevat kuvat 11.10 eteenpäin

maanantai 27. lokakuuta 2014

Sisustusmietteitä

Tänään olenkin sitten miettinyt sisustusta! Saunan ja autotallin ontelolaatat tulevat viikolla 46, joten siihen asti ei kiirettä rakennuspuuhiin!

Keittiönsuunnitteluaika on varattu keskiviikkoillalle.  Olemme miettineet jotakin valkeaa ja tumman sekoitusta. Höyryuunia, tavallista uunia ja mikroa, induktioliettä ja saareketta. Keittiö voisi olla jotakin tämän tyylistä.



Portaat tulevat olemaan betonista ja löysinkin juuri kuvan sellaisista portaista jotka haluan.




Portaat tulevat juuri näin toiselta puolelta avoimeen tilaan ja ovat juuri tämän malliset ja lasikaiteet tekevät todella kevyen näköiseksi nämä portaat.


Saunarakennusta ja siellä olevaa saunaa olen myös miettinyt lähinnä värejä, mutta myös tilana.
Tässä joitakin ajatuksia mitä se voisi olla.





Pukutila voisi olla myös valkoinen mutta jonkinlainen tehosteseinä puurimoilla voisi olla näyttävän näköinen ja yhtenäistäisi saunan tumman linjan!





torstai 23. lokakuuta 2014

Perustukset valmiiksi

Huh huh mikä 2 viikkonen! En ole ehtinyt päivitellä tekstejä tänne blogiin ollenkaan. Tuli todellinen kiire perustuksien kanssa, koska maatyöt piti alloittaa viimeistään 24.10.2014.

Takana näkyy autotallin perustukset ja etualalla minun raudoituksen työvälineet

Autotallin perustukset saimme valmiiksi melkein 11.10 klo 15.00. Olimme tehneet sillä viikolla joka päivä töiden jälkeen klo 17.00 aina 21-22.00 saakka. Tietysti kävimme välillä hakemassa lisää rautaa ym, jotta homma etenisi.





Lauantaina 11.10 vielä ennätimme tontille ja teimme muutaman tunnin ennen minun 40 -vuotis synttäreitä =D Ne olivat yllätys bileet, vaikkakin tiesin niistä etukäteen. Ravintola oli varattu ja  ihanat ystävät tehneet sinne ohjelmaa. Ilta oli siis täydellinen. Nuorin poikani soitti bändinsä kanssa ja ilta meni aamuyön tunneille, ennenkuin pääsimme kotiin. Sunnuntai sitten kostautui huonolla ololla ja väsymyksellä, minkä oli viikon aikana saanut ja nyt näistä juhlista.



Ympäripyöreitä päiviä tehden saimme seuraavalla viikolla valukuntoon molemmat pohjat, eli saunarakennuksen perustukset myös valmiiksi. Valu olikin sitten perjantaina 19.10.
Jäljelle jäi takaterassin ja etuterassin perustukset, jotka piti vielä saada valmiiksi.

Huomaa päärakennus noussut jo toiseen kerrokseen!


20.10 ja 21.10 olikin nimiäisiä ja synttäreitä, ja väsymys iski niin pahati, että koko viikonloppu meni maatessa.

Maatyöt pitäisi saada tehtyä loppuun 24.10, joten kiire tulee vielä takaterassin ja etuterassin kanssa, jotta saamme nekin valukuntoon ennen maatöitä. Maanantaina 21.10.2014 sitten iski taas karu todellisuus ja vietimme takaterassin kanssa aikaa 17.00- 00.30 asti, mutta saimme sen valmiiksi. 9,5 metriä ja 120cm korkeaa perustusta.




Kuva otettu seuraavana päivänä

Tiistai aamuna klo 8.00 taas töihin ja heti 17.00 takaisin tontille. Nyt vuorossa etupuolen terassi tai oikeastaan kuisti. 15m pitkä perustus valmistui taas klo 00.10 mennessä, mutta saimme valmiiksi! Illan aikana kaivuri tuotiin pihaan ja kuski katseli meidän touhuja ja sanoi, että soitelkaa saatteko valmiiksi, ei täällä kenenkään aamuun asti tarvitse töitä tehdä.. mutta
Keskiviikko aamulla töihin ja valu näihin iltapäivästä, mutta onnistui. Kaikki melkein valmiina torstain 24.10 maatöiden alkua. keskiviikkoiltana sitten siivosimme tontin. Raudat ym pois kaivurin jaloista! ja lähdimme hakemaan puuttuvat routatyroksit. Meillä oli kannellinen perävaunu ja siihen mahtui kuusi pakettia kerralla, joten keikkoja tuli kolme sen illan aikana. Kaikki oli valmista klo 22.00 mennessä =D

Hakaset perustuksiin. Olen vääntänyt yhteensä 240 kpl. (90cm 10cm 90cm) 


Laskin, että rautaa olen taivuttanut ja pilkkonut reilusti yli 1000 metriä. 




                                       Tässä kuva etukuistista


Tänään soitettu HSY:LLe ja he tulevat katsomaan kaivojen renkaat korkoonsa tontilla ensiviikon alussa, kun maatyöt etenevät.

Kävin myös naapurin puheilla hulevesiputkesta, koska sille ei ole tapahtunut edelleenkään mitään. Nauhoitin keskustelen putkesta ja siitä, että maatyöt todella jatkuu ja putki on tontilllamme. Kysyin mitä teemme putkelle. En saanut mitään järkevää vastausta, vain saman kuin viimeksi, että asia on kuulemma ollut vireillä HSY:llä mutta siellä ei tapahdu mitään =D

Mies taitaa olla aika hiiri..

Toisekseen huomasin, että tulevat portaamme ovat liian suuret aukkoon. Mittasin pohjapiirrustuksesta ja pieniä  muutoksia täytyy siis tehdä. Yksi porras täytyy lisätä, koska huoneen korkeus on 2,90 ja näin ollen portaat tulevat liian pitkälle keittiöön. Onneksi huomasin tämän ja nyt saamme muutokset vielä tehtyä!

Muuten tänään vapaapäivä tontista ja tästä urakasta =)

tiistai 7. lokakuuta 2014

Kalliit HSY vesiliittymät

Vesiliittymämme HSY:lle tuli maksamaan yli 11000E. HSY:llä vesiliittymän hinta näyttää menevän talon neliöiden mukaan ja vieläpä talon ulkoreunojen mukaan, näin talomme ylitti muutamalla neliöllä tuon sallitun määrän ja se luokitellaan Siis HSY:n mukaan kerrostaloksi. Meidän tappioksi tuli melkein 4000E.

Talomme on Passiiviluokan kivitalo, jossa seinät ovat paksuudeltaan 65cm + ulkopinta rappaus ja laudoistus.Tällä ei kannusta rakentamaan vähäenergista passiiviluokan taloa, koska siitä rokotetaan heti näin rankasti.

Kaiken kukkuraksi talomme kulmaan tulee naapurin hulevesiputki, jota ei ole liitetty siis verkkoon. Hulevesiputki ulottuu noin reilun metrin verran tontillemme. Pyysimme heitä kohteliaasti liittymään samalla, kun kaivuri kaivoi putket esille tontillamme, mutta mitään ei tapahtunut. Olen tänään selvittänyt miten asiaa viedään eteenpäin. HSY.ltä neuvottiin soittamaan ympäristökeskukseen ja sieltä asiaa aletaan nyt hoitamaan puolestamme.

Asianomaisille on kuulemma pyydetty liittymään HSY:n verkkoon jo silloin kun Vantaan kaupunki jakoi tontit myytäviksi, mutta asukas ei ole tehnyt mitään asian hyväksi. Ympäristökeskuksella on kuulemma sitten pakotteita joilla he vievät asian maaliin, mutta siinä voi hiukan kestää. Huleputki on joskus johtanut ns pellolle, missä ei asutusta ja siksi se on voinut siinä joskus olla, mutta nyt alue on muuttunut.

Meillä kohta maatyöt laitettava loppuun, eli oikeaan korkoon kun kaikkien kolmen rakennusten perustukset ovat valmiina, eli noin muutaman viikon kuluttua. Silloin koko putki jäisi n metrin maanpinnan alle.

Saa nähdä miten ratkaisemme asian ja mitä putkelle sitten tapahtuu?


maanantai 6. lokakuuta 2014

Raudoitus!

Harkot lähtevät paalujen päältä ja paaluhattuihin on tehty sitä varten omat raudoitukset. Jaoimme työt niin, että mieheni hitsasi 12mm rautoja paalusta paaluun, kun minä aloin harjoitella raudan vääntämistä paaluhattujen muotoon.


Tähän raudan vääntökoneeseen olen siis tutustunut todella läheisesti =) ja tässä näitä harjoituskappaleita =)


Pieleen menneitä kappaleita tuli jonkin verran, koska mitään standardi -mittaa ei ollut, vaan jokainen paaluhattu oli yksilönsä? Ja minä ensimmäistä kertaa poikoissa. 

No sain kaikkiin melkein kolmeenkymmeneen paaluun tehtyä ja jokaiseen hattuun kolme kappaletta tälläisiä rautaneliöitä, jotka sitten raudoitin kiinni. eli yhteensä.. huh huh... Aikamoista rautalangan vääntämistä. Tästä on vielä matkaa sisutamiseen.... 






Kuva otettu, kun ensimmäinen harkkokerros jo paikallaan, mutta luulen, että tuosta saa vähän hajua, miten erikoisesta häkkyrästä on kyse. Toki ymmärän, että betoni tarvitsee rautaa sisäänsä, mutta tämä kaikki käsityönä on aika mahtava juttu!

Viikon kaikki arkipäivät töiden jälkeen hyödynnettynä noin 16-17.00 alkaen olimme tontilla aina klo 21.00 saakka. Keskiviikko käytettiin rautakauppaan, koska olin vääntänyt kaiken raudan perustuksiin ja nyt sitä tarvitaan lisää, jotta homma voi jatkua.

Viikon ja vko:n lopun aina saimme harkkokerroksia ja rautaa sopivasta väliin, niin että melkein molempien rakennuksien perustukset ovat kohta valmiina!





Ilman näitä valoja ei työstä olisi tullut mitään! Illat tästä vain pimenevät, joten kaikki valo on todella tervetullut! 

Sunnuntain saldona 5.10.2014,

 120 väännettyä 8mm  1m pituista hakasta, jota asettuvat sitten poikkiteloin noiden kulmarautojen kanssa joita yllä olevissa kuvissa. 120 hakasta vasta saunarakennukseen. Autotalliin nämä vielä vääntämättä! 

2m pätkä 8mm ja sitten vain vääntämään. On muuten rauta aika kovaa. Näinkin suurilla voimapihdeillä joudun käyttämään koko painoa että katkeaa. Huomaa pihdit maassa näin helpompi saada katki, kun keholla pystyy painamaan =) 

Tässä näitä hakasia vääntyy!

Noin 120 kpl 

Tässä vielä muutamia kulmarautoja

Raksanainen


"Raksanainen"! 

Tästä alkoi meidän urakka. Autotallin vaaitus, eli korkoon laitto. Oli muuten raskasta hommaa. Kiviä kun siirteli paikasta toiseen. Korkoon laitto oli vähän harjoittelua, kun kumpikaan ei ollut sitä aikaisemmin tehnyt =)

Ihmettelemiseen ja kivien siirtelyyn meni ensin 27.9.2014 launatiaamusta muutama tunti, kunnes homma käynnistyi ihan toisella tapaa. Minä siirtelin kiviä ja laitoin sorapetiä korkoonsa ja mieheni leikkasi 5cm tyroksia paalujen tai oikeastaan talonnurkkapisteistä, mistä harkot alkaisivat nousta. Iltaan mennessä homma oli hoidettu ja saatu ensimmäinen harkkokerros jo aluilleen.

Perjantaina olimme käyneet ostoksilla Starkilla, koska harkot tarvitsevat rautaa väliinsä. Kävimme peräkärylä sitä hakemassa ja se olikin ihan toinen juttu.




rekvisiittaa =)



Päärakennus

Tontillemme rakentuu päärakennus, joka yhdistyy saunarakennukseen Lasitetun terassin avulla ja tietysti kahden auton autotalli. Yhteensä neliöitä on rakentumassa 350m2.

Tilasimme Thermotalolta talopaketin päärakennukseen levypintaan asti ja ajattelimme siis itse rakentaa saunarakennuksen ja autotallin. Tästä lähti ideani raksanaisen blogiin, koska ajattelin todella olla rakentamassa tätä taloa yhdessä mieheni kanssa. Uskon, että olen pystyvä monenlaiseen hommaan ja intoakin tekemään asioita. Alla kuvia edenneestä päärakennuksesta. 


Perustukset tehtynä


Ensimmäinen kerros ulkoseiniä myöten valmis +2krs ontelolaatat 3.10.2014 


Tässä näitä legopalikoita näkyy=)









Maatyöt ja perustukset

Maatyöt alkoivat ja kaivinkone sai kaivettua muutamissa päivissä mitä pitikin. Tontti alkoi näyttämään kolmelta suurelta kuopalta. Savi vaihtui soraksi ja salaojat/kaivot/putket löysivät paikkansa.


Tässä kohtaa kun tilaamamme työt vai toteutuivat ja raha vaihtoi omistajaa, olimme vain tontilla tätä kaikkea ihmettelemässä heti kun töiden jälkeen, kun niiltä ehdimme. 



Mistä kaikki alkoi

Vihdoin on suuri unelmani toteutunut!

Omakotitalon rakennusprojekti on alkamassa tai oikeastaan jo alkanut. Olemme koko viime talven suunnitelleet taloamme ja arkkitehti sai sen piirrettyä valmiiksi viime keväänä 2014. Kilpailutimme eri talopaketteja, kuten desing, passiivi, deko, basso -kivitalon ja Thermotalon joiden kanssa olimme lukuisissa palavereissa, läpi koko talven.  Lopulta päädyimme Thermotaloon!

Thermotalo

Thermotalo on HRT Oy:n kylkeen perustettu yritys, joka tarjoaa thermoharkkoja matalaenergia- ja nollaenergiarakentamiseen. Thermotalon harkot ovat
Basfin Neoporista valmistettuja kevyitä muottiharkkoja, jotka kasataan legopalikoiden tavoin ja valetaan betonilla. Näin saadaan äärimmäisen eristävä rakenne ilman kylmäsiltoja ja ennennäkemättömällä nopeudella.
Kilpailutimme myös maatyöt ja paalutuksen ja näin saimme oikeasti hintaa tiputettua. Jos vain on edes kaverin kaverilla jokin ystävä tai firma kuka tekee kannattaa heti kysyä, mieluummin kuin vain netistä etsiä ja laittaa tarjouspyyntöjä. Tonttimme on savimaata ja tontin maatyöt näyttävät tulevan siksi kalliiksi. Maan poisvienti ja soran tuonti + paalutus vievät todella suuren palan budjetista. Niin budjettia olemme todella laskeskelleet, koska projektista näyttää tulevan kallis!
Tontin olimme ostaneet jo keväällä 2013 Hiekkaharjusta.  Nyt kesällä tai pikemminkin syksyllä 8.8.2014 konkretisoitui projektin alku, kun kaivinkoneen kauha iski ensimmäisen kerran tontillemme. Tästä siis kaikki alkoi!


En muista milloin kaivinkoneen näkeminen olisi ollut niin kivaa ja ihanaa, kuin tämä omalla tontilla olevan kaivurin näkeminen.